Montarea unei chiuvete in bucatarie nu este o activitate dificila, insa trebuie sa cunosti exact pasii care trebuie urmati. 

Instalarea unei chiuvete pe masca se realizeaza indeplinind cateva miscari precise:

  • tinand cont de latimea produsului, se dau gauri pe marginea corpului pe care urmeaza a fi instalata chiuveta;
  • in aceste gauri se incastreaza suruburi;
  • se fixeaza chiuveta in pozitia dorita si apoi se strang suruburile.

In cazul montarii pe blat, procedeul este mai elaborat fiindca trebuie realizat un decupaj in blat tinand cont de conturul chiuvetei.

Exista mai multe variante de fixare. Astfel, chiuveta poate fi montata deasupra blatului, dedesubt, la acelasi nivel cu blatul sau poate fi integrata in suport. Aceasta ultima varianta este si cea mai spectaculoasa, dar si cea mai costisitoare, fiindca blatul si chiuveta ar trebui sa fie alcatuite din acelasi material, pentru un efect maxim.


Daca alegi sa o montezi deasupra blatului, decupajul trebuie sa aiba o suprafata mai mica decat cea a chiuvetei. Traseaza, pe blat, un chenar egal cu dimensiunile chiuvetei (asezate cu fundul cuvei in sus). Tinand, apoi, cont de distanta dintre marginea produsului si prima sina, traseaza un al doilea chenar in blat – forma dupa care il vei taia.

Cele mai avantajoase chiuvete sunt cele prevazute cu orificii pentru baterii.

Ultimul pas al montarii: chiuveta se introduce in decupaj si se stabilizeaza; este esential sa urmezi instructiunile de montare ce vin impreuna cu produsele.

La fel de important este sa te interesezi de materialul din care este alcatuita o chiuveta. Un material de foarte buna calitate este otelul inoxidabil alimentar, de calitate premium, cu un continut de 18/10 crom-nichel. Chiuvetele din inox au un aspect stralucitor, neafectat de patare, rugina si degradare. Ti le recomandam si datorita dimensiunii generoase a cuvei cu valva de scurgere mare, ce asigura o drenare eficienta. Se curata rapid, au o garantie de 15 ani si doua tipuri de finisaj: linen si mat.

Se instaleaza cu usurinta si au un aspect elegant. O afacere inteligenta!