Te pregatesti pentru alegerea chiuvetei? Tine cont de cateva aspecte!

Mai inainte de toate, o chiuveta de bucatarie trebuie sa fie practica. Verifica sa aiba un ventil de scurgere cu deschidere cat mai larga (90 mm), ceea ce ajuta la o drenare mai eficienta.

Dimensiunea cuvei conteaza foarte mult. De ce? Pentru ca iti permite sa depozitezi mai multe vase si sa le speli mai usor intr-un spatiu mai larg. In plus, un spatiu mai adanc impiedica stropirea.

  1. Alege chiuveta in functie de materialul din care este realizata. Un material foarte bun este otelul inoxidabil de calitate inalta (crom-nichelul de 18/8). Acest material, fiind rigid, confera o durata de viata mai lunga chiuvetei.
  2. Pe langa calitatea materialului trebuie sa tii cont si de finisajul sau: linen sau mat. Finisajul linen combate calcarul, fiind usor de curatat si de intretinut. Finisajul mat da, in plus, un luciu placut produsului, de lunga durata.
  3. Cat de des folosesti chiuveta? Persoanelor cu familii numeroase, care spala mult si des, le indicam o chiuveta cu doua cuve, dar doar daca spatiul bucatariei le permite.
  4. Chiuveta va avea nevoie de o baterie compatibila, alcatuita tot din materiale de calitate: inox/alte metale non-poroase si antibacteriene. Verifica daca bateria permite reglarea jetului de apa si daca robinetii au o priza buna. Evita modelele echipate cu garnituri si accesorii din plastic.

Ai gasit chiuveta perfecta pentru tine? Monteaz-o cu ajutorul unui profesionist. Daca nu ai abilitati de instalator, risti sa defectezi atat chiuveta, cat si bateria si sa pierzi garantia pentru achizitii.

Un instalator profesionist garanteaza functionalitatea si durabilitatea produselor!