Ai putea avea impresia că bateriile sanitare nu sunt atât de importante pentru sănătatea ta. Ai putea crede că nu contează ce tip de baterie sanitară folosești.

Dar s-ar putea să fii uimit(ă) să afli că nu doar că este foarte important acest aspect, dar o alegere greșită poate să îți afecteze în mod serios sănătatea!

 Ce tipuri de baterii sanitare nu trebuie să folosești?

În urma unei analize făcute pieței, am remarcat că există foarte multe tipuri de alamă ce se utilizează pentru bateriile sanitare. Dacă ar fi să facem un top 3 în ordinea descrescătoare a calității, acesta ar arăta așa:

  1. Alamă HPb59-1
  2. Alamă HPb57-3
  3. Alamă HPb55

Desigur, fiecare dintre acestea vin cu diferite grade de calitate. În ce constă diferența cea mai importantă? Diferența stă în gradul de plumb conținut. Iar cu cât bateria conține mai mult plumb, cu atât mai ”nesănătoasă” este.

Dacă este să vorbim despre bateriile făcute din alamă HPb55, trebuie să menționăm că această alamă este mult inferioară celorlalte 2 și conține mult plumb. Și subliniem un aspect esențial pentru sănătate: mai mult plumb, înseamnă un produs mai nociv pentru utilizator.

 Cum deosebim bateriile de alamă față de cele din aliaje ușoare și nocive?

Bateriile din alamă sunt mai grele din cauza procentajului mare de cupru (58-62%). Pereții sunt mai groși și mai rezistenți, iar culoarea în părțile care nu sunt nichelate este galben-roșiatică.

De asemenea, bateriile din aliaje nocive organismului uman au în componența lor 50-60% zinc, 5-10% aluminiu și plumb peste 4%.

Componentele utilizate sunt ieftine și permit turnarea cu pereți subțiri, care au o rezistență scăzută. Toate aceste substanțe, în contact cu apa, oxidează rapid și elimină oxizi de zinc, aluminiu și plumb.

 Ce tip de alamă se găsește în produsele Sanobi?

Pentru că dorim să avem în gama noastră doar produse ce nu pun în pericol clienților noștri, am apelat la specialiști.

Am dorit să facem o comparație între produsele noastre și alte produse similare existențe pe piață. În urma acestei expertize realizate de un renumit laborator s-au constatat următoarele:

Sanobi folosește produse din alamă HPb59-1,HPb57-3 (calitatea bună), spre deosebire de mostrele de la ceilalți producători, care conțineau alama HPb57-3, HPb55. Așa cum menționam mai sus, alama HPb55 e una mult inferioara, cu mult plumb, adică este un produs mai nociv.

– cartușurile celorlalți producători sunt slab calitative, adică au o viață mai scurtă. Sanobi a solicitat un cartuș mai bun, iar acum retururile sunt foarte rare. Rezultatele vor fi mai vizibile peste câțiva ani, pentru că atunci când bateria este nouă, reseller-ul nu remarcă nicio diferență.

Pipele Sanobi sunt tot din alamă, pe când pipele celorlalți producători incluși în expertiză sunt din inox slab (de tip 201). Care este diferența notabilă? După câțiva ani, acel inox slab se va degrada și va duce la apariția ruginei pe interior. Ușor, ușor, în timp, apa se va colora din cauza acestei rugini.

Sanobi utilizează accesorii calitative, spre deosebire de ceilalți producători din cadrul studiului.

***

Produsele Sanobi sunt realizate din materiale de calitate, care nu doar că sunt mai rezistente, dar permit ca prin ele să curgă apă curată, care înseamnă sănătate pentru tine și pentru cei dragi ai tăi.

 

Alege apa curată și sănătoasă. Alege Sanobi.