Montarea unei chiuvete în bucătărie nu este o activitate dificilă, însă trebuie să cunoști exact pașii care trebuie urmați. 

Instalarea unei chiuvete pe mască se realizează îndeplinind câteva mișcări precise:

  • ținând cont de lățimea produsului, se dau găuri pe marginea corpului pe care urmează a fi instalată chiuveta;
  • în aceste găuri se încastrează șuruburi;
  • se fixează chiuveta în poziția dorită și apoi se strâng șuruburile.

În cazul montării pe blat, procedeul este mai elaborat fiindcă trebuie realizat un decupaj în blat ținând cont de conturul chiuvetei.

Există mai multe variante de fixare. Astfel, chiuveta poate fi montată deasupra blatului, dedesubt, la același nivel cu blatul sau poate fi integrată în suport. Această ultimă variantă este și cea mai spectaculoasă, dar și cea mai costisitoare, fiindcă blatul și chiuveta ar trebui să fie alcătuite din același material, pentru un efect maxim.


Dacă alegi să o montezi deasupra blatului, decupajul trebuie să aibă o suprafață mai mică decât cea a chiuvetei. Trasează, pe blat, un chenar egal cu dimensiunile chiuvetei (așezate cu fundul cuvei în sus). Ținând, apoi, cont de distanța dintre marginea produsului și prima șină, trasează un al doilea chenar în blat – forma după care îl vei tăia.

Cele mai avantajoase chiuvete sunt cele prevazute cu orificii pentru baterii.

Ultimul pas al montării: chiuveta se introduce în decupaj și se stabilizează; este esențial să urmezi instrucțiunile de montare ce vin împreună cu produsele.

La fel de important este să te interesezi de materialul din care este alcătuită o chiuvetă. Un material de foarte bună calitate este oțelul inoxidabil alimentar, de calitate premium, cu un conținut de 18/10 crom-nichel. Chiuvetele din inox au un aspect strălucitor, neafectat de pătare, rugină și degradare. Ți le recomandăm și datorită dimensiunii generoase a cuvei cu valva de scurgere mare, ce asigură o drenare eficientă. Se curăță rapid, au o garanție de 15 ani și două tipuri de finisaj: linen și mat.

Se instalează cu ușurință și au un aspect elegant. O afacere inteligentă!