Te pregătești pentru alegerea chiuvetei? Ține cont de câteva aspecte!

Mai înainte de toate, o chiuvetă de bucătărie trebuie să fie practică. Verifică să aibă un ventil de scurgere cu deschidere cât mai largă (90 mm), ceea ce ajută la o drenare mai eficientă.

Dimensiunea cuvei contează foarte mult. De ce? Pentru că îți permite să depozitezi mai multe vase și să le speli mai ușor într-un spațiu mai larg. În plus, un spațiu mai adânc împiedică stropirea.

  1. Alege chiuveta în funcție de materialul din care este realizată. Un material foarte bun este oțelul inoxidabil de calitate înaltă (crom-nichelul de 18/8). Acest material, fiind rigid, conferă o durată de viață mai lungă chiuvetei.
  2. Pe lângă calitatea materialului trebuie să ții cont și de finisajul său: linen sau mat. Finisajul linen combate calcarul, fiind ușor de curățat și de întreținut. Finisajul mat dă, în plus, un luciu plăcut produsului, de lungă durată.
  3. Cât de des folosești chiuveta? Persoanelor cu familii numeroase, care spală mult și des, le indicăm o chiuvetă cu două cuve, dar doar dacă spațiul bucătăriei le permite.
  4. Chiuveta va avea nevoie de o baterie compatibilă, alcătuită tot din materiale de calitate: inox/alte metale non-poroase și antibacteriene. Verifică dacă bateria permite reglarea jetului de apă și dacă robineții au o priză bună. Evită modelele echipate cu garnituri și accesorii din plastic.

Ai gasit chiuveta perfectă pentru tine? Monteaz-o cu ajutorul unui profesionist. Daca nu ai abilități de instalator, riști să defectezi atât chiuveta, cât și bateria și să pierzi garanția pentru achiziții.

Un instalator profesionist garantează funcționalitatea și durabilitatea produselor!